Названі лауреати Нобелівської премії миру-2018
Категорія
Світ
Дата публікації

Названі лауреати Нобелівської премії миру-2018

Названі лауреати Нобелівської премії миру-2018
Джерело:  online.ua

Нобелівську премію миру присудили за "зусилля, спрямовані на припинення використання сексуального насильства як зброї війни та збройного конфлікту". Її здобули Деніс Муквеге, який є лікарем та присвятив своє життя захисту жертв сексуального насильства в часи війни, та Надя Мураду, яка є жертвою такого насильства і хоробро розповідає про це, щоб захистити інших жінок, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що Муквеге доволі довго працював у Демократичній Республіці Конго. Він разом з підопічними лікував тисячі пацієнтів, які постраждали від сексуальних нападів.

Надя Мурад тривалий час сміливо розповідає про зловживання, вчинені проти себе та інших. Вона показала величезну мужність, розповідаючи про свої страждання та виступаючи від імені інших жертв. Вказано, що жінка є представницею народу єзидів. Вона, та ще приблизно 3000 чоловіків та дівчат цієї національності, стали жертвами зґвалтувань та інших зловживань з боку армії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 18 вересня Верховна рада України висунула на Нобелівську премію миру політв’язня Кремля, українського режисера Олега Сенцова. За відповідний проект постанови проголосували 245 депутатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?