Китайська розвідка встановлювала шпигунські чіпи в обладнання для Apple та Amazon
Категорія
Технології
Дата публікації

Китайська розвідка встановлювала шпигунські чіпи в обладнання для Apple та Amazon

Китайська розвідка встановлювала шпигунські чіпи в обладнання для Apple та Amazon
Джерело:  online.ua

Розвідка Китаю таємно вбудовувала чіпи-шпигуни в материнські плати, які використовувалися в серверах найбільших американських компаній, зокрема - Apple і Amazon.

Про це пише Bloomberg з посиланням на свої анонімні джерела, передає ONLINE.UA.

Вказано, що найбільші американські корпорації виявили чіпи в продукції Supermicro незалежно один від одного ще 3 роки тому. За попередніми даними,  впровадження чіпів для шпигунства відбувалося на фабриках субпідрядників, яких залучали лише в разі великого обсягу замовлень. За допомогою хабарів і погроз агенти китайської розвідки домагалися змін в конструкції материнських плат.

"Чіп розміром менше рисового зерна дозволяв передавати процесору команди для зв'язку з віддаленими комп'ютерами і завантажувати шкідливий код. Американським спецслужбам вдалося відстежити канали зв'язку і зламати анонімні комп'ютери. Таким чином вони визначили жертв атаки - близько трьох десятків компаній, включаючи Apple і Amazon. Однак жодних підтверджень викрадення корпоративних секретів або даних клієнтів фахівці не знайшли", - сказано в повідомленні.

Видання зазначає, що в Apple, коли виявили проблему, прийняли рішення вилучати сервери Supermicro зі своїх дата-центрів, а потім повністю відмовилася від роботи з цим постачальником.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у 2018 році р ейтинг найдорожчих брендів світу очолила американська корпорація Apple. Зазначається, що за рік вартість бренду зросла на 16%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?