"Припиніть нити": Макрон потрапив у гучний скандал через конфлікт із пенсіонеркою
Категорія
Політика
Дата публікації

"Припиніть нити": Макрон потрапив у гучний скандал через конфлікт із пенсіонеркою

"Припиніть нити": Макрон потрапив у гучний скандал через конфлікт із пенсіонеркою
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон знову опинився в епіцентрі гучного скандалу. Цього разу політик доволі грубо відповів на запитання пенсіонерки - це спровокувало хвилю критики в його адресу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Politico.

Макрон заявив, що країна стала б кращою, якби люди слідували прикладу генерала Шарля де Голля і перестали "нити". Так французький президент відповів жінці, яка сказала, що боїться скорочення своєї пенсії.

Французький лідер нагадав, що генерал де Голль жив за принципом: "Ви можете висловлюватись дуже вільно, проте єдина річ, якої ви не можете собі дозволити, – це скаржитися".

"Я думаю, що це правило генерала було дуже практичне. Країна була б зовсім іншою, якби було так. Ми не усвідомлюємо, як нам надзвичайно пощастило", - сказав Макрон пенсіонерці.

Варто зазначити, що Макрона часто називають "президентом багатих". Він виступив зі своїм несподіваним коментарем під час церемонії, присвяченої 60-річчю французької конституції в рідному селі де Голля у північно-східній Франції . Раніше уряд французького лідера зобов'язав пенсіонерів сплачувати вищі соціальні внески, викликавши протести від невдоволених пенсіонерів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  рейтинг французького лідера Еммануеля Макрона обвалився  до найнижчого за період його президентства рівня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?