Він за межею: Денісова підтвердила, що Сенцов припинив голодування
Категорія
Україна
Дата публікації

Він за межею: Денісова підтвердила, що Сенцов припинив голодування

Він за межею: Денісова підтвердила, що Сенцов припинив голодування
Джерело:  online.ua

Уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова заявила, що український режисер, політв'язень Кремля Олег Сенцов справді 5 жовтня припинив голодування. Таким чином вона підтвердила інформацію, яку раніше розповсюдили російські ЗМІ.

Про це омбудсвумен написала у Facebook, передає ONLINE.UA.

"Олег Сенцов припинив голодування. Це означає, що він у критичному стані, практично за межею", - сказано в повідомленні.

Денісова зазначила, що влада РФ без медичних довідок запевняли, що стан його здоров’я задовільний, однак, на жаль, це неправда.

 "Вони б його тоді не "вмовляли" припинити голодування і постійно не тиснули б на політв'язня психологічно. З такими цілями, з такою силою волі, відданістю та щирою українською позицією людина не могла здатися... Я глибоко переконана, що в РФ не забезпечують йому належний медичний супровід. Бо я і раніше вимагала надати йому висококваліфікованих спеціалістів, але Кремль цього не зробив", - додала вона.

Омбудсвумен наголосила, що хоче побачити висновок про стан здоров’я Олега Сенцова. Окрім цього, саме фахові спеціалісти-дієтологи мають розробити схему виходу з голодування. Цих лікарів вона планує привезти з України чи Європи.

Окрім того, Денісова чекає якнайшвидшого свого доступу до політв'язня, щоб особисто пересвідчитися, що його життю нічого не загрожує.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російські ЗМІ написали, що  незаконно засуджений в РФ український режисер Олег Сенцов припинив голодування,  якого дотримувався з середини травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?