Грошей немає: Рахункова палата України виступила з тривожним прогнозом
Категорія
Економіка
Дата публікації

Грошей немає: Рахункова палата України виступила з тривожним прогнозом

Грошей немає: Рахункова палата України виступила з тривожним прогнозом
Джерело:  online.ua

В Рахунковій палаті повідомляють, що виплати за державним боргом в 2019 році зменшують можливості державного бюджету для здійснення соціально-економічних витрат. З даною невтішною заявою виступив очільник відомтсва Валерій Пацкан, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу палати.

Він підкреслив, що Рахункова палата після експертизи проекту закону про держбюджет на 2019 рік затвердила і направила до Верховної Ради відповідні висновки і пропозиції.

"Понад 40% доходів державного бюджету необхідно сплатити на погашення та обслуговування державного боргу, що зменшує можливості бюджету для здійснення соціально-економічних витрат. А значить зменшуються можливості для підвищення пенсій, зарплат і соціальних виплат, а також для будівництва доріг, нових шкіл, лікарень , дитячих садів і взагалі розвитку інфраструктури" - заявив Пацкан.

За його словами, в проекті бюджету на наступний рік не розподілено між місцевими бюджетами 13 субвенцій на загальну суму 7 млрд гривень: на забезпечення якісної, сучасної і доступної загальної середньої освіти "Нова українська школа", модернізацію і оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів, формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український уряд заклав у проект бюджету мінімальну заробітну плату на рівні 4,173 тисячі гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?