Сказали, що зроблять з нього овоч: адвокат розповів про жахливий стан Сенцова
Категорія
Україна
Дата публікації

Сказали, що зроблять з нього овоч: адвокат розповів про жахливий стан Сенцова

Сказали, що зроблять з нього овоч: адвокат розповів про жахливий стан Сенцова
Джерело:  online.ua

Олег Сенцов знаходиться в критичному стані, але відмовився він від голодування під тиском російських тюремників, які сказали, що зроблять з нього овоч.

Про це розповів адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе в інтерв'ю російським ЗМІ, повідомляє ONLINE.UA.

Дінзе підтвердив, що вже з 6 жовтня російські тюремники запланували проводити українському політв'язню примусове харчування. Вони пообіцяли прикувати його до ліжка в реанімації і примусово годувати через трубку.

"І сказали, що з нього овоч зроблять. Овоч - це він буде просто тупо лежати на ліжку з трубкою в носі або в роті. Вони і зараз вважають, що він вже не здатен віддавати звіт своїм діям, що голодовка перейшла в стадію, коли настала точка неповернення. Тобто невідомо, як він вийде з голодування - 50 на 50", - підкреслив Дінзе.

Адвокат Сенцова наголосив на тому, що ні російське, ні міжнародне законодавство не дозволяє примусове годування. При цьому раніше Європейський суд з прав людини вказував Кремлю, що примусове годування прирівнюється до тортур.

"Але хіба колись російську сторону щось зупиняло, якщо вони захочуть щось зробити?", - вказав Дінзе на чергову незаконність дій російської сторони по відношенню до Олега Сенцова.

Дінзе також додав, що моральний і фізичний стан Олега Сенцова дуже важкий. Це ж підтвердила і його сестра Наталя Каплан.

"Олег в листі написав, що не знає, чи вибереться він з цього стану. Насправді загроза смерті - вона абсолютно реальна і вона залишається навіть зараз, навіть завтра, коли він буде відмовлятися від голодування", - повідомила сестра Сенцова напередодні.

Ситуацію з відмовою від голодування і стан Олега Сенцова також прокоментував глава МЗС України Павло Клімкін. В інтерв'ю українським ЗМІ він заявив, що Сенцов прийняв рішення припинити голодування не тому, що йому не вистачає волі. На думку міністра закордонних справ України, Кремль почав "грати" з примусовим годуванням, так як стан Олега дійсно критичний, а якщо воно ще більше погіршиться, то це вдарить по "іміджу" Росії, який вже і так остаточно убитий.

"І не забувайте, що Росія його свідомо тримала, спочатку в Якутії, тепер ... там, де реально кліматичні умови для нього вбивчі. Навіть без голодування вони дуже складні для нього з його проблемами з серцем. І я не хочу говорити, але зараз дійсно голодування привело до того, що стан його дуже критичний. Тому не судіть, будь ласка, Олега. Я вважаю, що він прийняв важливе для себе і для нас рішення, і давайте всі пам'ятати, що він же голодував не для себе. Тобто це дуже важливо. Він голодував не за власне звільнення. Він голодував а звільнення всіх", - підсумував Клімкін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олег Сенцов в листі пояснив, чому вирішив припинити голодування з 6 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?