Відмова Росії: Болгарія встала на сторону України в питанні автокефалії церкви
Категорія
Україна
Дата публікації

Відмова Росії: Болгарія встала на сторону України в питанні автокефалії церкви

Відмова Росії: Болгарія встала на сторону України в питанні автокефалії церкви
Джерело:  Reuters

Болгарська православна церква відмовилася від участі в переговорах по виходу Української православної церкви з-під впливу Москви, до яких раніше закликав російський патріарх Кирило. Тим самим в Болгарії встали на строну України в питанні автокефалії, підтримавши позицію Константинополя, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Відзначається, що болгарський Священний синод, вищий виконавчий орган церкви в країні, у відповідь заявив, що лист Кирила буде відправлено на розгляд спеціальної комісії. Джерело зазначає, що по суті це рішення є відмовою від російської пропозиції і свідченням того, що всі подібні прохання і ініціативи Кирила будуть і в майбутньому відправлятися "під сукно".

Слід зазначити, що раніше Білоруська православна церква звернулася до Константинополя з закликом зупинити процес надання автокефалії українській цервки. Але білоруська церква не є окремим суб'єктом церковного життя і входить до складу РПЦ, тому не може щось вимагати від вселенського патріарха Варфоломія, згідно з церковними канонами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що РПЦ пригрозила Константинополю розривом відносин через надання незалежності українській церкви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?