В Україні хочуть посилити правила в'їзду в країну для росіян
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні хочуть посилити правила в'їзду в країну для росіян

В Україні хочуть посилити правила в'їзду в країну для росіян
Джерело:  online.ua

В Україні можуть ввести біометричні візи для всіх росіян, а не тільки для тих осіб, щодо яких є підозри.

Про це заявив глава МЗС України Павло Клікін в ефірі українського телеканалу, повідомляє ONLINE.UA.

Клімкін зазначив, що вже зараз на пунктах пропуску з Росією діє біометричний контроль. Але банк даних осіб, щодо яких є підозри, поки тільки напрацьовується, і тільки в подальшому можна буде оцінити його ефективність.

"Але я вважаю, що цього мало. Нам потрібні подальші заходи, в тому числі і попередній запит, а мінімум - попереднє інформування російськими громадянами, що вони їдуть в Україну", - підкреслив Клімкін.

Обговорюючи біометричну систему пропуску росіян в Україну, глава МЗС згадав історію з отруєнням Сергія Скрипаля в британському Солсбері, якого намагалися вбити агенти російського ГРУ, що змінили імена і документи.

"Ми створюємо банк даних, ми прекрасно розуміємо, що можуть бути маніпуляції, як бачите, відома історія з отруєнням Скрипаля - зміна ідентичності і т.д. Якщо є біометричні дані, ми прекрасно знаємо, про яких людей йдеться, і просто зміна документів вже не допоможе", - додав Клімкін, зазначивши, що раніше РНБО України вже приймав з цього питання рішення.

Клімкін переконаний, що переміщення всіх росіян в Україні потрібно ретельно відстежувати. Тому він вважає, що впровадження біометричних віз для всіх громадян РФ, що в'їжджають в Україну, потрібно опрацьовувати.

При цьому Клімкін закликав українців не їздити в Росію без гострої необхідності, так як там їм може загрожувати небезпека. Міністр висловив розуміння, що можуть бути "людські питання", наприклад, коли українці їдуть до хворих родичів, але закликав громадян України не їздити туди на заробітки.

"Тому, їдучи в Росію, навіть розуміючи, що тобі туди дуже потрібно, необхідно двадцять разів подумати, поміркувати, а потім приймати рішення", - підкреслив Клімкін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що депутати Верховної Ради 6 вересня в першому читанні прийняли законопроект про введення кримінальної відповідальності для росіян за незаконний перетин українського кордону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?