Новий антирекорд: рейтинг Путіна і його партії впав до історичного мінімуму
Категорія
Політика
Дата публікації

Новий антирекорд: рейтинг Путіна і його партії впав до історичного мінімуму

Новий антирекорд: рейтинг Путіна і його партії впав до історичного мінімуму
Джерело:  online.ua

Російський фонд "Общественное мнение" склав новий рейтинг підтримки російського глави Володимира Путіна громадянами країни. Як виявилося, рейтинг Путіна в цьому кварталі побив антирекорд - за нього погодилися проголосувати лише 45% опитаних, повідомляє ONLINE.UA.

Новий рейтинг підтримки Путіна був складений в кінці вересня 2018 року. У ньому взяли участь близько трьох тисяч осіб з 207 населених пунктів. На питання "Уявіть собі, що в наступну неділю знову відбудуться вибори президента РФ. Скажіть, будь ласка, за кого з кандидатів ви б проголосували?", прізвище чинного президента Росії назвали лише 45% опитаних. Відзначається, що такий же низький рівень підтримки був у Путіна в 2013 році.

Слід зауважити, що антирекорд побила також і правляча партія РФ "Єдина Росія". Її рейтинг досяг історичного мінімуму 2007 року. За партію погодилися проголосувати лише 31% респондентів, коли ще три роки тому, в 2015 році, "Єдину Росію" підтримували понад 55% росіян.

Експерти вважають, що росіяни перестали довіряти і підтримувати Путіна і "Єдину Росію" після останніх нововведень. Серед них пенсійна реформа, яку провели в Росії за підтримки правлячої партії. Путін вже підписав указ про підвищення пенсійного віку в рамках цієї реформи, проти якої масово виступають росіяни - відтепер в Росії жінки виходять на пенсію у віці 60 років, а чоловіки - 65 років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що і рейтинг довіри росіян до Путіна впав до історичного мінімуму. На даний момент тільки 58% респондентів вважають, що Путін "цілком заслуговує" довіри, тоді як в 2017 році йому довіряли 75% опитаних. При цьому 13% людей кажуть, що президент "зовсім не заслуговує" довіри - в минулому році проти Путіна виступали лише 4%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?