Померла всесвітньо відома оперна співачка Монсеррат Кабальє
Категорія
Світ
Дата публікації

Померла всесвітньо відома оперна співачка Монсеррат Кабальє

Померла всесвітньо відома оперна співачка Монсеррат Кабальє
Джерело:  El Pais

У Барселоні померла всесвітньо відома оперна співачка Монсеррат Кабальє. Вона пішла з життя у віці 85 років. Причиною її смерті стали проблеми з жовчним міхуром, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на El Pais.

Відзначається, що за кілька тижнів до смерті Монсеррат Кабальє була госпіталізована в клініку в Сан-Пау. Медики до останнього боролися за життя співачки, але врятувати її не вдалося.

За даними джерела, прощання з Монсеррат Кабальє відбудеться в неділю, 7 жовтня. Поховають співачку в понеділок, 8 жовтня.

Нагадаємо, Монсеррат Кабальє народилася 12 квітня 1933 Барселоні. У 1954 році вона закінчила навчання в консерваторії при Барселонському театрі Лісі. Світова популярність до співачки прийшла в 1965 році, коли вона замінила американську співачку Мерилін Хорн в опері Гаетано Доніцетті "Лукреція Борджіа" на сцені Карнегі-холу. Всього в репертуарі співачки понад 125 оперних партій, близько 88 ролей і більше 800 камерних творів. За свою тривалу творчу діяльність Монсеррат дала більше 4 тисяч концертів і виступів, ставши однією з найбільш знаменитих оперних зірок в світі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Москві помер відомий радянський і російський артист Роман Карцев. Актор естради і кіно пішов з життя у віці 79 років. Причиною смерті Карцева став інфаркт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?