Буде нова війна: в Євросоюзі виступили з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Буде нова війна: в Євросоюзі виступили з гучною заявою

Буде нова війна: в Євросоюзі виступили з гучною заявою

Єврокомісія має намір допомогти західнобалканським країнам вступити в Євросоюз, так як в противному випадку там виникне нова війна.

З такою заявою виступив глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Юнкер зазначив, що Боснія і Герцеговина, Сербія і Македонія, Чорногорія, Косово і Албанія повинні стати членами ЄС, так як це членство є гарантом стабільності в даних регіонах. Щоб уникнути нової війни на Балканах, голова Єврокомісії вважає, що Євросоюз повинен допомогти цим країнам в питанні інтеграції, хоча їм треба пройти ще "довгий" шлях до членства.

Найголовнішою перешкодою в євроінтеграції вищеназваних країн Юнкер назвав прикордонні конфлікти, які їм треба буде розв'язати. При цьому він не виключає, що вже в 2025 році Чорногорія і Сербія стануть членами ЄС, але цей термін, за словами Юнкера, є "найбільш раннім".

Раніше в ЄК вже заявляли, що до 2025 року Євросоюз проведе наступну хвилю розширення. Передбачається, що в її рамках членство в ЄС отримають Сербія і Чорногорія, що згідно зі стратегією Єврокомісії, відповідає економічним і політичним інтересам союзу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Євросоюзі заявили, що Україна не має зараз перспектив членства в ЄС з багатьох причин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?