Зникне зі світового ринку: виробництву нафти в Росії передбачили крах
Категорія
Світ
Дата публікації

Зникне зі світового ринку: виробництву нафти в Росії передбачили крах

Зникне зі світового ринку: виробництву нафти в Росії передбачили крах
Джерело:  Bloomberg

У найближчі 20 років видобуток нафти в Росії значно скоротиться, а після цього країна і зовсім зникне зі світового ринку виробників нафти.

З таким несприятливим прогнозом для Росії виступив наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед Аль Сауд, передає ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

На думку саудівського принца, попит на нафту буде рости до 2030 року, а після цього почне знижуватися. В результаті цього багато виробників нафти зникнуть, в числі них знаходиться і Росія.

"Так, наприклад, ми вважаємо, що Китай різко скоротить видобуток, якщо не зникне як виробник, вже через п'ять років. І інші країни будуть кожен день зникати, як країни, що виробляють нафту. Через 19 років виробництво нафти в Росії сильно скоротиться, якщо не зникне зовсім, з її 10 млн барелів", - підкреслив Мухаммед Аль Сауд.

У Росії вже відреагували на несприятливий прогноз по російському виробництву нафти. Зокрема, головний науковий співробітник Фінансового університету заявив, що Росія на сьогоднішній день використовує такі родовища нафти, які здатні на 20 років забезпечити постійний її видобуток. У РФ запевнили, що на даний момент йде освоєння арктичного шельфу, який володіє величезними запасами нафти і газу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США пригрозили Росії морської блокадою, щоб запобігти її енергопоставкам в країни Близького Сходу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?