Видворення шпигунів Кремля з Нідерландів: в ЄК відреагували на гучний скандал
Категорія
Світ
Дата публікації

Видворення шпигунів Кремля з Нідерландів: в ЄК відреагували на гучний скандал

Видворення шпигунів Кремля з Нідерландів: в ЄК відреагували на гучний скандал
Джерело:  online.ua

Єврокомісія критично ставиться до дій російських шпигунів в Нідерландах, але має намір зберігати спокій, тому що не готова до грандіозної сварки з Москвою.

З такою заявою виступив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер в інтерв'ю західним ЗМІ, передає ONLINE.UA з посиланням на Der Standard.

"Не дивлячись на незадоволеність відносно Росії, яке в ці години все більше зростає, нам треба знову усвідомити, що нам слід з міркувань архітектури безпеки підтримувати діалог з Росією і частково діяти спільно", - зазначив Юнкер.

Він підкреслив, що не дивлячись на це, ЄК випустила комюніке в Брюсселі, в якому оцінила своє критичне ставлення до того, що відбувається в Нідерландах. Юнкер додав, що Євросоюз серйозно стурбований спробою агентів російського ГРУ влаштувати хакерську атаку на сервера Організації по забороні хімічної зброї, щоб отримати дані з розслідування по катастрофі МН17 на Донбасі, в якій винна Росії, що підтверджується результатами міжнародного розслідування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МЗС РФ назвали зрежисованою пропагандистською акцією звинувачення Нідерландів проти РФ, що стосуються видворення російських шпигунів, які намагалися викрасти дані про МН17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?