Прихована війна в промислових масштабах: як російські тролі маніпулюють молоддю Британії
Категорія
Технології
Дата публікації

Прихована війна в промислових масштабах: як російські тролі маніпулюють молоддю Британії

Прихована війна в промислових масштабах: як російські тролі маніпулюють молоддю Британії
Джерело:  online.ua

Американські дослідники з'ясували, як російські тролі маніпулюють британської молоддю і поширюють дезінформацію в соцмережах про гучні події, включаючи отруєння Сергія Скрипаля в Солсбері.

Про результати дослідження повідомила газета газета The Times, передає ONLINE.UA.

В ході розслідування було встановлено, що багато фейкових акаунтів російських тролів створені під образами фанатів книг про Гаррі Поттера і картин, присвячених цій популярній фантастичної історії про маленького чарівника. З цих акаунтів тролі намагаються вплинути на думку британської молоді та викликають публічну паніку на тлі гучних подій в Великій Британії, таких як Brexit і серія терактів в Лондоні.

"Те, що вони роблять, - це політична війна в промислово розвинених масштабах, і вона спрямована на всю західну демократію", - прокоментували ситуацію фахівці з російської дезінформації.

Вони відзначили, що дії російських тролів несуть серйозну небезпеку, так як вони приховані. Дослідники також з'ясували, що дезінформаторів координує Агентство інтернет-досліджень з Санкт-Петербурга. Не виключається, що їх фінансує особисто "шеф-кухар" Путіна Євген Пригожин.

За даними джерела, експертам ще належить проаналізувати більш 3 млн повідомлень в соцмережах. Вони обіцяють найближчим часом зробити розгорнутий звіт про злочинну діяльність російських тролів в соцмережах, спрямованих на підрив західної демократії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Twitter і Facebook розповіли шокуючі подробиці про співпрацю з владою РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?