Оприлюднено імена українців, які загинули в Сирії в складі групи "Вагнера"
Категорія
Події
Дата публікації

Оприлюднено імена українців, які загинули в Сирії в складі групи "Вагнера"

Оприлюднено імена українців, які загинули в Сирії в складі групи "Вагнера"
Джерело:  online.ua

СБУ оприлюднила нові дані про найманців ПВК "Вагнера", які воювали в Сирії. У новому списку значаться 206 імен, серед яких є 8 найманців, які були знищені в Сирії в лютому 2018 року. Серед загиблих є також двоє громадян України, повідомляє ONLINE.UA.

"СБУ оприлюднить персоналії ще 206 позаштатних співробітників російської військової розвідки зі складу ППК" Вагнера ", які раніше були ідентифіковані Службою як учасники лютневих подій в Сирії, в тому числі дані 8 найманців, загиблих або померлих від поранень", - наголошується в повідомленні СБУ.

Зокрема, в списку загиблих "вагнеровців" з України вказані - Олег Короленко з Севастополя і Роман Оганесян з міста щастя Луганській області. Обидва вони загинули в Сирії, воюючи в складі ПВК "Вагнер".

У відомстві підкреслили, що майже всі загиблі найманці "Вагнера" в Сирії в 2014-16 роках воювали на Донбасі в складі російських терористичних формувань. Також в СБУ додали, що на сьогоднішній день має підтвердження загибелі 58 найманців "Вагнера", які загинули в Сирії в районі Дейр-ез-Зора в ході потужного беового зіткнення 7 лютого 2018года.

Також в повідомленні СБУ нагадує, що на початку вересня 2018 року президент Росії Володимир Путін підписав указ, яким відніс інформацію про найманців ПВК "Вагнера" до державної таємниці. Тим самим Путін заборонив журналістам робити спроби розсекречувати правду про численні втрати російських приватних армій і їх злочини в світі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що СБУ оприлюднила записи переговорів колишнього ватажка "ЛНР" Плотницького з ватажка ПВК "Вагнер".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?