Глобальне потепління: названі найбільші міста світу, які можуть піти під воду
Категорія
Технології
Дата публікації

Глобальне потепління: названі найбільші міста світу, які можуть піти під воду

Глобальне потепління: названі найбільші міста світу, які можуть піти під воду
Джерело:  online.ua

Вчені б'ють на сполох - через глобальне потепління все більше зростає загроза підвищення рівня моря, що може призвести до затоплення великих міст світу. У зоні ризику знаходяться Лондон, Х'юстон, штат Техас, Бангкок, Шанхай, Маніла, які можуть піти під воду.

Про це йдеться в новому дослідженні кліматологів, результати якого були опуліковани в газеті The Independent, повідомляє ONLINE.UA.

Ризики великого затоплення експерти пояснюють тим, що через зміни клімату рівень моря збільшиться більш ніж на 40 см. Через це столиця Великої Британії є найбільш уразливим містом, який може постраждати через глобальне потепління.

У дослідженні говориться, що вже зараз Лондону доводиться все частіше використовувати свій захист від повеней - Бар'єр Темзи, який застосовують до семи разів на рік. Але якщо збільшенню рівня моря не вдасться запобігти, то і Бар'єр не допоможе, в результаті чого Лондон ризикує піти під воду.

У зв'язку зі зростаючою загрозою масштабного затоплення кліматологи закликають весь світ екстрено скоротити викиди парникових газів в атмосферу. Запобігти глобальній катастрофі, за їхнім твердженням, можна тільки лише в тому випадку, якщо вдасться утримати підвищення температури в межах 1,5 градусів. Але зараз, температура в світі підвищується більш ніж на 3 градуси, що може привести до катастрофічних наслідків для мільйонів людей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що незабаром температура на Землі може піднятися на 4-5 градусів Цельсія, що перетворить Землю в смертоносну теплицю. З такими невтішними прогнозами виступили експерти, які досліджують тему глобального потепління на Землі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?