Глобальна фінансова криза: МВФ зробив неочікуваний прогноз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Глобальна фінансова криза: МВФ зробив неочікуваний прогноз

Глобальна фінансова криза: МВФ зробив неочікуваний прогноз
Джерело:  online.ua

В Міжнародному валютному фонді заявили, що через десять років після світової фінансової кризи 2008 року більшість країн так і не зуміли досягти докризових обсягів виробництва.  Саме через це в багатьох країнах більш різко стали знижуватися рівні народжуваності. В майбутньому це призведе до падіння чисельності робочої сили, передає ONLINE.UA.

В огляді фонду зазначається, що найменше постраждали ті країни, чиї банки "піддавалися більш ефективному регулюванню і нагляду", а також держави, фінанси яких "знаходилися в більш благополучному положенні", пише МВФ.

"Серед економік, які в 2007-2008 роках пережили банківську кризу, приблизно в 85% обсяг виробництва все ще нижче докризового тренду. Цей показник нижче (приблизно 60%) для групи, яка в 2007-2008 роках банківської кризи не зазнала... Ряд країн прийняли "безпрецедентні і виняткові заходи" для підтримки економіки після кризи, в їх числі - банківські гарантії і вливання капіталу, що допомогло зменшити втрати обсягу виробництва", - сказано в повідомленні.

В МВФ підкреслили, що здатність реагувати на наступну кризу у вирішальній мірі залежить від подолання таких побічних ефектів від виняткових заходів політики протягом останніх десяти років.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Крістін Лагард заявила, що на стан світової економіки негативно впливає загроза торговельної війни між розвиненими країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?