Коли в Києві увімкнуть опалення - заява КМДА
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли в Києві увімкнуть опалення - заява КМДА

Коли в Києві увімкнуть опалення - заява КМДА
Джерело:  online.ua

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв заявив, що підключення житлових будинків до опалення у Києві розпочинатиметься із урахуванням температури повітря, яка має опуститися до позначки +8 і нижче градусів за Цельсієм і триматися на такому рівні щонайменше протягом трьох днів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу КМДА.

Він зазначив, що для столиці важливо забезпечити комфортні умови у будинках, але й зробити так, аби кияни не сплачували за опалення, коли на вулиці тепло.

"Ми подивились прогноз на наступний тиждень, протягом якого бачимо 17–18 градусів тепла. Чи прийнятно сплачувати за опалення 30 гривень за квадратний метр, коли на вулиці така температура? Багато хто з киян думає, що ні", – сказав Пантелеєв.

На даний момент КМДА спирається на законодавство: протягом трьох діб має бути середньодобова температура не вище +8 градусів.

Пантелеєв повідомив, що місто вже відпрацювало мирову угоду із НАК "Нафтогаз", яка має бути затверджена Господарським судом м. Києва, і готове до отримання енергоносіїв та запуску тепла.

Раніше ONLINE.UA повідомляв,  на скільки можуть зрости ціна на газ. За прогнозами НБУ, зростання тарифів очікується на 25%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?