РПЦ звинувачує Україну у зв'язках з "розкольниками"
Категорія
Україна
Дата публікації

РПЦ звинувачує Україну у зв'язках з "розкольниками"

РПЦ звинувачує Україну у зв'язках з "розкольниками"
Джерело:  online.ua

Митрополит східно-американський і нью-йоркський, першоієрарх Російської зарубіжної церкви Іларіон стверджує, що українська сторона намагається домовитися про автокефалію із "розкольницькою групою". За його словами, рішення про надання автокефалії Українській церкві повинні приймати глава РПЦ патріарх Кирило та митрополит УПЦ МП Онуфрій.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Известия".

"Патріарх Константинопольський повинен був домовлятися з нашим Святійшим патріархом Московським і всієї Русі Кирилом і Блаженнішим митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм", - заявив він.

В РПЦ вважають, що автокефалію повинен давати патріарх Російської православної церкви. Іларіон також додав, що Константинополю перед перемовинами про автокефалію "потрібно було домовлятися з Онуфрієм".

"Замість того, щоб не ігнорувати канонічну церкву під митрополитом Онуфрієм, вони спілкуються, домовляються про автокефалію з іншою групою, яка називається розкольницькою. Це проти всіх правил церковного життя", – заявив Іларіон.

Окрім того, він стверджує, що в Україні група, яка є "неканонічною", дуже агресивно ставиться до Української православної церкви, яку очолює митрополит Онуфрій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Білоруська православна церква звернулася до патріарха Константинопольського Варфоломія із закликом призупинити процес надання українській церкві автокефалії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?