Український дипломат розказав про катастрофічні наслідки повернення РФ в ПАРЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Український дипломат розказав про катастрофічні наслідки повернення РФ в ПАРЄ

Український дипломат розказав про катастрофічні наслідки повернення РФ в ПАРЄ
Джерело:  online.ua

Голова української делегації у ПАРЄ Володимир Ар’єв стверджує: якщо план проросійського лобі у Парламентській асамблеї Ради Європи спрацює, то незабаром Кремль святкуватиме знищення організації, передає ONLINE.UA з посиланням на Facebook дипломата.

Він зауважив, що саме у ці дні вирішується, чи залишиться Парламентська асамблея Ради Європи такою, якою її задумали засновники Ради Європи 70 років тому. Ар’єв наголосив, що українська сторона опиратиметься російському сценарію всіма силами.

"Колись Рада Європи допомогла Україні будувати демократичне суспільство. Сьогодні наша черга допомогти Раді Європи не втратити принципи і репутацію"¸ - підкреслив він.

Зазначимо, що 9 жовтня у ПАРЄ будуть розглядати питання про зняття санкційного тиску з РФ. Як відомо, Росія вже понад рік не платить гроші до бюджету РЄ та шантажує Страсбург припиненням своєї роботи в організації. Депутатам пропонують стати на шлях "прощення" – закрити очі на порушення та забути про санкції щодо російських депутатів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  глава російського МЗС Сергій Лавров висловлював надію на повернення Росії в ПАРЄ, але запевняв, що ні на які поступки Москва не піде і погодиться на членство тільки на своїх умовах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?