Розлючений і збентежений: ЗМІ розповіли, як Путіна підставили спецслужби РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Розлючений і збентежений: ЗМІ розповіли, як Путіна підставили спецслужби РФ

Розлючений і збентежений: ЗМІ розповіли, як Путіна підставили спецслужби РФ
Джерело:  online.ua

Президент РФ Володимир Путін усвідомлює некомпетентність своїх спецслужб, але навіть попри це не відмовиться від своєї агресивної політики. Останні невдалі операції ГРУ говорять про готовність Росії діяти та продовжувати конфронтації із Заходом.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Видання зазначає, що очільник Кремля вже продемонстрував своє роздратування роботою власних шпигунів. Зокрема, Путін погодився з головою зовнішньої розвідки Сергієм Наришкіним, чиє відомство традиційно ворогує з ГРУ. Той казав, що атака в Солсбері була проведена так непрофесійно, що це просто не могли бути російські агенти.

"Путін добре розуміє, що його підставили його ж власні спецслужби. Його емоційні публічні реакції говорять самі за себе: він спантеличений, розлючений і збентежений", – сказав виданню екс-агент КДБ Олексій Кондауров.

В Bloomberg підкреслили, що про непрофесійність російських спецслужб свідчить їхня спроба в Гаазі зламати комп’ютерну мережу штаб-квартири Організації з заборони хімічної зброї ООН. Саме там, як відомо, вивчали докази Великої Британії про причетність Москви до хімічної атаки в Солсбері. Операція російських шпигунів дала можливість Нідерландам зібрати більше доказів для розслідування хакерських атак з боку Москви.

"Хороші професіонали подбали б про очищення даних з комп’ютерів за довго до викриття", – сказав експерт з питань безпеки з Інституту міжнародних відносин у Празі Марк Галеотті.

За словами журналістів видання, такі "принизливі" для Росії невдачі ще не є свідченням того, що Кремль збирається поступитися у протистоянні із Заходом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Великої Британії прийняла рішення створити нову військову базу в Норвегії на кордоні з Росією, куди будуть відправлені 800 британських військовослужбовців. Таку відповідь Лондон приготував на погрози Москви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?