В Литві розгорівся скандал через заяви Захарової
Категорія
Політика
Дата публікації

В Литві розгорівся скандал через заяви Захарової

В Литві розгорівся скандал через заяви Захарової
Джерело:  online.ua

Литва висунула рішучий протест послу Росії Олександру Удальцову через заяви представниці МЗС Росії Марії Захарової щодо командира литовських партизан Адолфаса Раманаускаса-Ванагаса, передає ONLINE.UA з посиланням на Delfi .

Вказано, що влада Литви закликала Росію утриматися від публічних необґрунтованих тверджень і від "спроб переписати історію на підставі звинувачень, сфабрикованих репресивними структурами окупаційної радянської влади".

"За оцінкою МЗС Литви, такі заяви російської сторони представляють собою ніщо інше, як чергову спробу дискредитувати рух опору литовських партизанів і заперечувати факт радянської окупації в цілому", - зазначає міністерство.

Зазначимо, що раніше російська дипломатка Захарова назвала "особливо цинічним" рішення литовської влади провести державні похорони останків Раманаускаса-Ванагаса. Вона заявила, що він нібито несе відповідальність за загибель багатьох мирних жителів, і висловила невдоволення тим, що він буде перепохований в безпосередній близькості від місця поховання радянських військовослужбовців.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно офіційна представниця російського МЗС Марія Захарова заявила, що нові санкції США проти Росії не змусять РФ зійти з обраного шляху. Вона також назвала прив’язку антиросійських санкцій до справи Скрипалів — надуманою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?