Український фільм "Донбас" потрапив в список претендентів на "Оскар"
Категорія
Культура
Дата публікації

Український фільм "Донбас" потрапив в список претендентів на "Оскар"

Український фільм "Донбас" потрапив в список претендентів на "Оскар"
Джерело:  online.ua

Фільм "Донбас" українського режисера Сергія Лозниці отримав право боротися за "Оскар". Кіноакадемія США включила картину про війну на Донбасі в список претендентів на престижну нагороду, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Український оскарівський комітет.

В цьому році за "Оскар" боротимуться 87 країн, в числі яких Україна з фільмом "Донбас". Список номінантів буде оголошено 22 січня 2019 року. Нагородження відбудеться 23 лютого в Лос-Анджелесі.

Фільм "Донбас" розповідає про війну на Сході України. Його сюжет грунтується на реальних подіях, так як Лозниця писав сценарій за мотивами документальних роликів, опублікованих в мережі очевидцями.

У фільмі "Донбас" присутні 13 переплетених сюжетів. Вони охоплюють різні сфери життя в окупованих регіонах. У картині показано, як бойовики незаконно відбирають майно у місцевих бізнесменів, як людям доводиться жити в підвалах, як чиновники-окупанти обкрадають лікарні і як агресор знімає постановочні новини для телебачення.

Нагадаємо, світова прем'єра фільму "Донбас" відбулася 9 травня 2018 року в Каннах. Там драма українського режисера отримала приз в конкурсі "особливий погляд" за кращу режисуру.

Фільм "Донбас" Сергія Лозниці - трейлер (відео):

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що драма "Донбас" українського режисера Сергія Лозниці була представлена в секції міжнародного незалежного кіно на Мюнхенському кінофестивалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?