Слідком РФ порушив справи проти українських військових - названа причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Слідком РФ порушив справи проти українських військових - названа причина

Слідком РФ порушив справи проти українських військових - названа причина
Джерело:  online.ua

Слідчий комітет Росії порушив дві кримінальні справи проти бійців ЗСУ за нібито жорстоке поводження з цивільним населенням, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Слідкома.

Вказано, що справи були порушені за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ (жорстоке поводження з цивільним населенням, застосування у збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором Російської Федерації).

Стверджується, що нещодавно українські бійці нібито прицільно обстріляли з важких видів озброєння об'єкти цивільної інфраструктури в селі Старомихайлівка Мар'їнського району, у результаті чого неповнолітня місцева жителька отримала поранення.

Також вказано, що 6 жовтня українські військові нібито провели снайперський обстріл цивільних об'єктів в селищі шахти Трудовська Петровського району міста Донецька, в результаті чого 55-річний мирний житель отримав поранення.

"Слідком працює над встановленням усіх обставин обстрілів, посадових осіб, які віддали і виконали накази про проведення обстрілів цивільних об'єктів", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що проросійські бойовики, які продовжують активно застосовувати заборонене Мінськими угодами озброєння, отримали жорстку відсіч від бійців ЗСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?