Прощення Росії неможливо: в ПАРЄ підтримали Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Прощення Росії неможливо: в ПАРЄ підтримали Україну

Прощення Росії неможливо: в ПАРЄ підтримали Україну

Українські правки щодо внесення змін до правил введень санкцій були підтримані Комітетом з питань правил процедури ПАРЄ. Європейські парламентарії відхилили проросійські пропозиції, які могли б значно ускладнити введення нових антиросійських санкцій і спростити повернення РФ в ПАРЄ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.

Головними ризиками нових правок в правила введень санкцій були - підвищення порогу голосування в 2/3 голосів (зараз - 1/2), що істотно ускладнило б накладення санкцій на Росію, а також дозвіл брати участь в роботі ПАРЄ обраних на території окупованого Криму "парламентаріїв" .

Комітет ПАРЄ відхилив всі ці проросійські пропозиції і підтримав проект правок, запропонованих групою депутатів ПАРЄ на чолі з представниками України. У цьому документі пропонується зберегти діючих поріг голосування в питанні накладення санкцій, а також введести заборону участь в засіданнях ПАРЄ "парламентаріїв-окупантів". Також українська сторона запропонувала накласти на Росію нові санкції, якщо її представники, в обхід санкцій, знову не подадуть список своєї делегації для участі в роботі Асамблеї.

За даний проект правок, підтриманий Комітетом ПАРЄ, будуть голосувати європейські парламентарії 9 жовтня. У резолюції є високі шанси бути прийнятою, так як вона отримала схвалення в комітеті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український дипломат розповів про катастрофічні наслідки повернення РФ в ПАРЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?