Справа Скрипаля: розсекречені нові дані про другого отруйника Олександра Петрова
Категорія
Світ
Дата публікації

Справа Скрипаля: розсекречені нові дані про другого отруйника Олександра Петрова

Справа Скрипаля: розсекречені нові дані про другого отруйника Олександра Петрова
Джерело:  online.ua

Один з отруйників Сергія Скрипаля Олександр Петров виявився військовим лікарем російського ГРУ Олександром Мішкіним. До замаху на життя колишнього російського розвідника у Великій Британії він неодноразово світився в Україні та Придністров'ї.

Нові дані про отруйника Скрипалів Петрова-Мішкіна повідомили експерти Bellingcat, повідомляє ONLINE.UA.

Розслідувачі уточнили, що справжнє ім'я Петрова вже підтвердили його знайомі. Вони відзначили, що істинна особистість Олександра Мішкіна має ще більш рідкісний цифровий слід, ніж у Анатолія Чепіги "Боширова".

Відомо, що Мішкін народився в Архангельській області в 1979 році. Він отримав медичну освіту у військовій академії Росії, а "таємну особистість" - в 2010 році, коли переїхав до Москви.

В ході розслідування було встановлено, що Петров - Мішкін відвідував Україну взимку 2013 року, а також Придністров'я і країни Західної Європи. Вони не виключають, що ці візити пов'язані з секретними завданнями Кремля.

Однокласники Мішкіна підтвердили його особу. Вони розповіли, що в шкільні роки він захоплювався музикою і вів дискотеки в рідному селищі. Останні 15 років вони його не бачили - за словами давніх знайомих "Петрова", після школи він вступив до військового, після чого в рідному селі не з'являвся.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що один з агентів ГРУ РФ, який брав участь в отруєнні колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки в британському Солсбері, раніше воював в Чечні і Україні. Йдеться про Руслана Боширова, справжнє ім'я якого Анатолій Чепіга.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?