Bellingcat: Чепіга і Мішкін брали участь у захопленні держустанов України
Категорія
Україна
Дата публікації

Bellingcat: Чепіга і Мішкін брали участь у захопленні держустанов України

Bellingcat: Чепіга і Мішкін брали участь у захопленні держустанов України
Джерело:  online.ua

Агенти ГРУ РФ Олександр Мішкін і Анатолій Чепіга брали участь у захопленні державних установ на сході України. З даною заявою виступив доповідач дослідницької групи Bellingcat Христо Грозев після зустрічі з британськими парламентарями, передає ONLINE.UA з посиланням на The Independent.

Він розповів, що оперативні особи ГРУ були "безпосередньо причетні" до захоплення державних установ сході України та розповсюдження фейкової інформації про "місцеві оборонні загони". Окрім того, в доповіді зазначається,  що Мішкін здійснив декілька поїздок до України, зокрема під час Майдану.

 "В оприлюдненій доповіді журналісти кажуть, що президент РФ вручив Мішкіну нагороду у другій половині 2014 року. Люди, знайомі з його родиною, вважають, що Мішкіна нагородили за діяльність "або в Криму, або стосовно Януковича", - пише видання.

Влада РФ цю інформацію поки не коментувала.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що один з отруйників Сергія Скрипаля Олександр Петров виявився військовим лікарем російського ГРУ Олександром Мішкіним. До замаху на життя колишнього російського розвідника у Великій Британії він неодноразово світився в Україні та Придністров’ї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?