Наваратрі 2018 - дні очищення і прощення: дата і рекомендації астролога
Категорія
Культура
Дата публікації

Наваратрі 2018 - дні очищення і прощення: дата і рекомендації астролога

Наваратрі 2018 - дні очищення і прощення: дата і рекомендації астролога
Джерело:  online.ua

10 жовтня розпочинається одне з найважливіших ведичних свят Наваратрі. Він стартує з днів очищення і прощення, які триватимуть до 12 жовтня. Традиції свята Наваратрі, його важливі мантри і рекомендації астролога - в матеріалі ONLINE.UA.

Традиції свята Наваратрі

Наваратрі в перекладі означає "дев'ять ночей", протягом яких проводяться храмові свята, відбуваються моління, влаштовуються урочисті процесії і ярмарки, в ході яких поклоняються дев'яти жіночим формам Бога в індуїзмі - Шакті і Деві.

Це свято відзначають навесні і восени - в світлу половину весняного місяця Чайтра (квітень-травень) і осіннього місяця Ашвинов (вересень-жовтень). Дата Навартрі непостійна, так як свято починають відзначати в перший день після молодика.

Протягом Наваратрі шанують три жіночих аспекти - перші три дні присвячені Дурге, другі - Лакшимі, а останні три дні - Сарасваті. На початковому етапі свята проводяться дні очищення і прощення, наступні націлені на аспекти задоволення і процвітання, а завершує свято шанування аспектів мудрості, духовного просування і знання.

Наваратрі 2018: дні очищення і прощення

Перші три дні ведичного свята, з 10 по 12 жовтня, є часом для очищення серця від гніву, ненависті, жадібності, ревнощів, пристрасті і гордості. У ці дні Божественна мати шанується в іпостасі Дурги (Калі), яка руйнує в людині все негативне.

Дурга означає "непереможна". Вона здатна знищувати багато гріхів, пов'язані з жорстокістю і несправедливістю. Богиня Дурга має об'єднану силу Світла всіх богів і напівбогів, тому може перемогти могутніх демонів сили зла.

Наваратрі 2018 - рекомендації астрологів

Наваратрі - час самоусвідомлення і очищення. Це свято традиційно є сприятливим періодом для нових справ і починань. Астрологи вважають, що цей період - прекрасна пора для внутрішньої роботи над собою.

У дні Наваратрі рекомендується молитися заради того, щоб усунути всі перешкоди зі своєї дороги заради щастя в майбутньому. Також в дні очищення і прощення чоловікам категорично не можна ображати жінок, а якщо раніше це доводилося робити, то потрібно просити прощення - це принесе любов та процвітання в сім'ю.

У дні очищення і прощення Наваратрі можна почати лікування або процедури оздоровлення, які принесуть відмінний результат. також в цей період не зайвими будуть генеральне прибирання у домі та позбавлення від старих і непотрібних речей.

У дні осінньої Наваратрі рекомендується не забувати про молитви, в яких можна просити про здоров'я і щастя для своїх дітей та коханих людей. Також можна зробити надійний захисний амулет для близьких, пов'язавши червону бавовняну або вовняну нитку на праву руку коханої людини.

Раніше ONLINE.UA робив добірку красивих і щирих привітань на День захисника України, який святкують 14 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?