Реальна ганьба: як в ПАРЄ виправдовувалися після спроби повернути РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Реальна ганьба: як в ПАРЄ виправдовувалися після спроби повернути РФ

Реальна ганьба: як в ПАРЄ виправдовувалися після спроби повернути РФ
Джерело:  online.ua

Народна депутатка, член української делегації у ПАРЄ Ірина Геращенко заявила, що Росія не має шансів наступного року провести через Асемблею рішення щодо зміни санкційних правил, за яке 9 жовтня не знайшлося голосів, передає ONLINE.UA з посиланням на Facebook політикині.

"Фантастичний день в ПАРЄ. Виступи української делегації таки зламали хід дискусії і нам вдалося завалити резолюцію, якою змінювалися регламенти Асамблеї і поверталася російська делегація", - написала Геращенко.

Вона зазначила, що протягом останніх місяців тривала кропітка робота з дипломатами, політиками, парламентами всіх країн Ради Європи із закликами не зраджувати засад Асамблеї "і не вестися на торг і шантаж РФ".

 "Ми перемогли. Цей ганебний рапорт перенесли на січень, бо сьогодні його б провалили, але й в січні немає жодного шансу його протягти через ПАРЄ", - сказано в повідомленні.

Окрім того, Геращенко зазначила, що генсек ПАРЄ Турбйорн Ягланд після краху проросійської ідеї намагався виправдатися. Українська депутатка назвала це "реальною ганьбою".

"В залі українська делегація таки довела Генсека Янгланда, він побіг на трибуну виправдовуватися. У відповідь- зала закрикує, затоптує Генсека. Реальна ганьба. Таке чекає кожного, хто спробує торгувати принципами. Путін і РФ токсичні", - написала Геращенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  український дипломат розповів про катастрофічні наслідки повернення РФ в ПАРЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?