Дуда: ми не можемо залишити Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Дуда: ми не можемо залишити Україну

Дуда: ми не можемо залишити Україну
Джерело:  online.ua

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Європа не має права залишити Україну поза межами ЄС. За його словами, Євросоюзу повинен залишати можливість для приєднання до блоку України та Грузії, оскільки вони матимуть таке право, коли виконають умови необхідні для вступу, передає ONLINE.UA з посиланням на PAP.

Він підкреслив, що з самого початку членства в ЄС Польща брала участь у заходах, спрямованих на наближення своїх східних сусідів до Союзу та Заходу, зокрема України, Грузії та Західних Балкан.

"Ми завжди наголошували, що двері до Європейського Союзу повинні залишатися відкритими, і ми хочемо, щоб ці країни стали частиною ЄС у майбутньому", - сказав він, зазначивши, що Грузія та Україна вже давно висловлюють відповідні амбіції.

Дуда підкреслив, що ці країни мають право на членство, якщо вони виконають умови, встановлені у договорах ЄС.

"І ми зобов'язані надати їм підтримку, їх не можна залишити за межами європейської спільноти тільки тому, що їхній "сильний" сусід хоче вершити їхню долю". Унеможливлення їхнього вибору суперечить принципу, що кожна держава має рівне право на самовизначення", - сказав політик.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що польський лідер Анджей Дуда в РБ ООН заявив, що організація допустила порушення Будапештського меморандуму, згідно з яким Росія, США і Британія гарантували Україні територіальну цілісність після приєднання Києва до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?