Безпрецедентна мілітаризація: в ООН виступили з тривожною заявою щодо Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Безпрецедентна мілітаризація: в ООН виступили з тривожною заявою щодо Криму

Безпрецедентна мілітаризація: в ООН виступили з тривожною заявою щодо Криму
Джерело:  Укрінформ

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко назвав рівень мілітаризації РФ Кримського півострова "безпрецедентним". Він зазначив, що Кремль обрав шлях ескалації й нарощування агресії, розширюючи та поглиблюючи її. Про це дипломат повідомив на засіданні щодо мілітаризації окупованого Криму, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Укрінформ".

"Окупація і наступна мілітаризація Криму має далекосяжні наслідки для безпеки не тільки в Чорноморському регіоні, але в усій Південній Європі, а також в регіоні Північної Африки та Близького Сходу... РФ продовжує систематично порушувати фундаментальні права й свободи в окупованому Криму, особливо проти кримських татар і етнічних українців, що фіксувалося відповідними міжнародними механізмами, в тому числі в ООН, ОБСЄ і Ради Європи", - зазначив представник України.

Єльченко наголосив, що Україна має намір представити проект резолюції Генасамблеї ООН з метою упередження Росії від подальшої мілітаризації території України та навколишніх регіонів.

"Питання щодо повернення Криму є і залишатиметься абсолютним пріоритетом української зовнішньої і внутрішньої політики", - також наголосив він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна, Німеччина, США і Франція готують спільну резолюцію про введення миротворчої місії ООН на Донбас. Цей документ буде представлений на голосування Ради Безпеки ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?