Угорщина розказала, як Європа приховує тісні зв'язки з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина розказала, як Європа приховує тісні зв'язки з Росією

Угорщина розказала, як Європа приховує тісні зв'язки з Росією
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що Європа приховує тісні зв'язки з владою Росії. Він також додав, що його країні набридло бути в уяві інших "другом РФ", хоча, за його словами, це просто вигадки. Про це угорський дипломат розповів в інтерв’ю австрійському виданню Der Standard, передає ONLINE.UA.

"Ми ніколи не ставили під питання територіальну цілісність України. З іншого боку, у кого тісні зв’язки з Росією, а в кого ні?" - зазначив міністр.

Окрім того, він додав, що канцлер Австрії Себастьян Курц у цьому році вже чотири рази зустрічався з президентом РФ Владіміром Путіним, а президент Франції Еммануель Макрон провів 12 телефонних розмов з російським колегою і був зірковим гостем Петербурзького економічного форуму. За словами дипломата, під час його останнього візиту до Москви за столом переговорів щодо енергетики були присутні члени правління чотирьох найбільших європейських енергетичних компаній.

"Тому мені набридло, що Угорщину змальовують таким чином (як друга Росії). Оскільки у західних європейців набагато більш тісні зв’язки з Росією ніж у нас. Різниця лише в тому, що великий бізнес вони прикривають поверхневими сварками" - заявив глава МЗС Угорщини.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міністр закордонних справ Угорщини  Петер Сійярто опинився в "Чистилищі" сайту "Миротворець".  У базу політика внесли за його позицію проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?