У РФ прогнозують катастрофічний відтік грошей з банків - названа причина
Категорія
Світ
Дата публікації

У РФ прогнозують катастрофічний відтік грошей з банків - названа причина

У РФ прогнозують катастрофічний відтік грошей з банків - названа причина
Джерело:  online.ua

У Росії прогнозують масштабний відтік коштів з банківської системи через побоювання громадян щодо доступності грошей на вкладах через санкції, передає ONLINE.UA з посиланням на "Коммерсантъ".

Так, минулого місяця відтік коштів громадян з банків досяг майже 500 млрд руб., в результаті за підсумками дев'яти місяців приріст вкладів склав лише 3,5%.

"Причина відтоку вкладів - побоювання громадян щодо долі їх коштів в держбанках, особливо у валюті, на тлі можливих жорстких санкцій США, анонсованих у серпні. Вони, зокрема, передбачають варіант заборони для Сбербанку, ВТБ, Россельхозбанка, Промсвязьбанка, Зовнішекономбанку на розрахунки в доларах США", - сказано в повідомленні.

Центральний банк РФ переконаний, що відтік буде короткостроковим, і поки не змінює прогноз - приплив 7-9% за рік. Аналітики ж стверджують, що досягти таких результатів уже не вдасться, а чистий відтік вкладів з банків буде зберігатися ще пару місяців, до оголошення рішення США щодо санкцій. В результаті за підсумками року темпи припливу коштів громадян в систему можуть виявитися найнижчими за останні десять років.

Як повідомляв ONLINE.UA,  російські аналітики вважають, що курс рубля може впасти на 15%, якщо США вирішать ввести санкції проти російського держборгу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?