Вибухи під Ічнею - з'явилася версія Міноборони
Категорія
Події
Дата публікації

Вибухи під Ічнею - з'явилася версія Міноборони

Вибухи під Ічнею - з'явилася версія Міноборони
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Степан Полторак припускає, що хтось заклав боєприпаси для підриву сховищ на 6-му арсеналі зброї поблизу Ічні в Чернігівські області. З даною заявою він виступив на засіданні Кабінету міністрів, передає ONLINE.UA.

Полторак наголосив, що перший вибух стався у ніч на 9 жовтня о 3:20, "одночасно, одразу на трьох сховищах, а о 3:45 відбулося ще 6 вибухів на різних сховищах, по всьому периметру, практично в усіх кутках і в центрі".

"На наш погляд, це відбувалося, щоб не дати нам можливість ефективно боротися з подією і локалізувати розповсюдження підривів снарядів і боєприпасів... Що відбулося? Спочатку був характерний хлопок і зарево, потім два хлопки – і вже вибух боєприпаса. На наш погляд, це свідчить про те, що імовірно, що була закладка боєприпасу для підриву наших сховищ", – заявив Полторак.

Нагадаємо, вранці 9 жовтня поблизу міста Ічня в Чернігівській області, в районі сіл Дружба та Августовка, тривають вибухи на складі з боєприпасами. Місцеве населення евакуюють.Служба автомобільних доріг області заявила про обмеження руху на деяких ділянках.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що місцеві жителі, які постраждали у результаті вибухів під Ічнею, ночують у спортзалах на матах. На даний момент, за словами волонтерів, терміново потрібні дитячі памперси, теплі дитячі речі, матраци та ковдри.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?