Google Chrome почне масово блокувати сайти - відома причина
Категорія
Технології
Дата публікації

Google Chrome почне масово блокувати сайти - відома причина

Google Chrome почне масово блокувати сайти - відома причина
Джерело:  online.ua

Google Chrome не перестає дивувати користувачів інтернету неочікуваними нововведеннями. Цього разу браузер вирішив блокувати сайти, які не оновили свої сертифікати безпеки, передає ONLINE.UA з посиланням на Digital Trends.

Вказано, що ще в 2017 році Google виявила, що Symantec некоректно видавала сертифікати безпеки. Тоді компанія заявила, що припинить підтримку сертифікатів, і обіцянка збудеться відразу після виходу нової версії браузера Chrome. Мова йде про сертифікати, видані до червня 2016 року.

"За словами фахівця з кібербезпеки Скотта Хелма, більше тисячі сайтів в списку Alexa продовжують користуватися сертифікатами, тобто зайти на них буде проблематично через попередження безпеки. Серед відомих порталів – офіційні урядові сторінки Індії і Тель-Авіва. Варто зазначити, що Symantec – не єдина компанія, чиї сертифікати не прийме Chrome. Всі сертифікати від Thawte, VeriSign, Equifax, GeoTrust і RapidSSL теж виявилися в немилості у популярного браузера", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  проти Google подали багатомільярдний позов до суду. Компанію звинуватили в незаконному зборі особистих даних понад 4 млн користувачів iPhone у Великій Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?