Нарешті: "Нафтогаз" стягнув частину боргу з "Газпрому"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нарешті: "Нафтогаз" стягнув частину боргу з "Газпрому"

Нарешті: "Нафтогаз" стягнув частину боргу з "Газпрому"
Джерело:  online.ua

В "Нафтогаз України" повідомляють, що направили російському "Газпрому" заяву про зарахування переплат за транзит газу в рахунок погашення пені, яка нараховується на заборгованість російської компанії відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу по транзитному контракту, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НАК.

Зазначимо, що рік тому Стокгольмський арбітраж переглянув формулу ціноутворення на газ за контрактом на поставку газу в Україну, таким чином зменшивши його вартість, що автоматично призвело до зниження ставки вартості послуг і загальної вартості послуг транзиту газу, що надаються "Нафтогазом".

Російський "Газпром", який не хоче виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, продовжує в 2018 році платити за транзит більшу ціну, ніж виставляє НАК, який розраховує тариф відповідно до рішення арбітражу.

"Таким чином "Нафтогаз" перерахував понад 9 млн доларів переплати за послуги транзиту, надані в серпні, як платіж в рамках виконання арбітражного рішення", - відзначають в прес-службі НАК.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Вищий швейцарський суд відновив арешт активів "Газпрому", під який потрапляють акції "Північного потоку" і "Північного потоку-2", на користь України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?