Спільні з РФ стрільби Гриценко проводив для зриву євроатлантичної інтеграції, - військовий експерт
Категорія
Економіка
Дата публікації

Спільні з РФ стрільби Гриценко проводив для зриву євроатлантичної інтеграції, - військовий експерт

Спільні з РФ стрільби Гриценко проводив для зриву євроатлантичної інтеграції, - військовий експерт
Джерело:  golos.ua

Військовий експерт екс-керівник ЦТРС Збройних сил України Сергій Хмелевський зазначив, що «у вересні 2006 року Гриценко повіз зенітно-ракетний полк Повітряних сил України на полігон Телемба (республіка Бурятія, РФ) для спільних навчань армії України зі структурами ППО Росії. Кращі військовослужбовці зведеного зенітно-ракетного полку навіть були тоді нагороджені відповідно до наказу міністра оборони України Анатолія Гриценка». Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ІА «ГолосUA».

«А тепер давайте спробуємо подивитися на ці бойові пуски з точки зору західних партнерів України. Перше, що кидається в очі - стрільби українських ракетників на російському полігоні здійснювалися в рамках оперативно-стратегічного командно-штабного навчання «Чисте небо - 2006». Тобто, бойові пуски в Росії проводилися паралельно з навчаннями на шести полігонах міністерства оборони України. Тема навчань, за інформацією поширеною прес-службою Міноборони України, була визначена як «уточнення задуму щодо застосування Повітряних сил ЗС України та управління ними під час виконання завдань за призначенням. Неважко уявити, як читалися ці слова в країнах НАТО», - додав військовий експерт.

Також він нагадав, що «вперше за всю історію відносин між військовими відомствами України і Росії, РФ надала українцям можливість постріляти на полігоні Телемба. Військово-транспортна авіація України займалася передислокацією бойових обслуг зенітних ракетних підрозділів і боєприпасів на територію Росії. Україна не пошкодувала на ці цілі близько мільйона доларів США ... І вишенька на тортик - практично в цей же час в Брюсселі, в штаб-квартирі Альянсу, прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив про неготовність України приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО».

«У наступному 2007 році спільні навчання вже проходили на полігоні в Астраханській області РФ», - додав військовий експерт екс-керівник ЦТРС Збройних сил України Сергій Хмелевський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?