Гра на випередження: у Росії виступили з гучною заявою про вихід з Ради Європи
Категорія
Політика
Дата публікації

Гра на випередження: у Росії виступили з гучною заявою про вихід з Ради Європи

Гра на випередження: у Росії виступили з гучною заявою про вихід з Ради Європи
Джерело:  online.ua

Російська влада замислилися над тим, щоб відмовитися від членства Ради Європи, не чекаючи поки європейські депутати почнуть процедуру виключення.

З такою заявою виступив глава комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Леонід Слуцький, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Слуцький зазначив, що в Росії "втомилися від нескінченної русофобської дискримінації і подвійних стандартів в ПАРЄ". За словами Слуцького, РФ була одним з основних платників РЄ, поки її не позбавили голосу в ПАРЄ. Тому генсек РЄ, на думку представника російської Держдуми, одночасно і виступає за повернення російської делегації в Парламентську асамблею, і загрожує Росії припиненням членства в РЄ, так як Європі зараз не вистачає фінансових коштів.

"Сьогоднішня деструктивність організації та її інститутів, в першу чергу ПАРЄ, говорить про те, що, можливо, нам варто самим подумати про призупинення або припинення членства Росії в Раді Європи, не чекаючи, поки якісь антиросійські ухарі почнуть процедуру виключення", - підкреслив Слуцький.

Нагадаємо, напередодні генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що якщо Росія не почне платити внески в бюджет РЄ до червня 2019 року, то комітет міністрів організації виключить її зі списку країн-членів. Він нагадав, що за статутом РЄ, якщо країна не виконує своїх фінансових зобов'язань протягом двох років, то позбавляється членства в РЄ.

Слід додати, що Росія припинила платити внески в РЄ у 2017 році після того, як російську делегацію позбавили права голосу в ПАРЄ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Парламентській Асамблеї Ради Європи 9 жовтня проходили дебати про внесення правок в правила введення санкцій. Під час засідання виник скандал після того, як генсек РЄ Турбйорн Ягланд виступив за повернення Росії в ПАРЄ з правом голосу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?