Росія звинуватила Україну в "тотальній українізації"
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія звинуватила Україну в "тотальній українізації"

Росія звинуватила Україну в "тотальній українізації"
Джерело:  online.ua

Речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що новим законом про українську мову Київ продовжує "тотальну українізацію суспільства всупереч правовим нормам" та "обмежує права мільйонів громадян". Так влада Росії прокоментувала схвалений 4 жовтня у першому читанні законопроект про державну мову в Україні, повідомляє  ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Було схвалено найбільш радикальний з чотирьох варіантів вирішення мовного питання, які надійшли депутатам. Ця юридична ініціатива є продовженням політики Києва з тотальної українізації суспільства і стосується сфер освіти, культури, судочинства, охорони здоров'я, засобів масової інформації та навіть побутового обслуговування", - сказала Захарова.

За її словами, такими діями українська влада порушує Конституцію України. Дипломатка стверджує, що положення законопроекту суперечать статті 6 закону про національні меншини України, відповідно до якого "держава гарантує всім національним меншинам вільне спілкування і використання своєї рідної мови в культурній, інформаційній, освітній та інших сферах суспільного життя".

"Схоже, що посилення напруженості і роз'єднаності в суспільстві як наслідок обмеження прав і інтересів мільйонів громадян своєї країни в Києві мало кого хвилює", - додала Захарова.

Як повідомляв ONLINE.UA, Захарова стверджує, що Росія має право оглядати судна в акваторії Керченської протоки та Азовського моря, оскільки це не суперечить нормам міжнародного права.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?