Незалежність української церкви: зроблений позитивний прогноз по автокефалії для України
Категорія
Україна
Дата публікації

Незалежність української церкви: зроблений позитивний прогноз по автокефалії для України

Незалежність української церкви: зроблений позитивний прогноз по автокефалії для України

Остаточне рішення по надання Томосу Україні по автокефалії української православної церкви буде прийнято 11 жовтня. Є багато шансів, що це рішення буде позитивним.

З таким прогнозом виступив екзарх Вселенського патріарха, архієпископ Данило Памфілійській з США, який знаходився в Києві в рамках підготовки до автокефалії УПЦ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

Архієпископ зазначив, що сьогодні, 11 жовтня, проходить третій завершальний день засідання Синоду в Стамбулі, головною темою якого є автокефалія української церкви. За його словами, доповідь щодо візиту до Києва пройшла чудово, але обговорення питання триває.

"Сподіваємося, що до кінця дня буде офіційне повідомлення. Доповідь була сприйнята чудово. Я думаю, всі були зацікавлені українським питанням, було багато питань і відповідей. Так що думаю, що буде щось позитивне. Буде ще продовження доповіді та обговорення. Думаю , за кілька годин ви почуєте результати", - зазначив екзарх Данило.

Слід зауважити, що якщо сьогодні рішення по автокефалії УПЦ прийнято не буде, то це питання можуть перенести на листопад, коли відбудеться наступне засідання Синоду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Грузинська православна церква підтримала надання незалежності УПЦ. У Грузії сподіваються, що питання по незалежності української церкви буде вирішене позитивно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?