В УПЦ КП назвали фейком повідомлення про відкладення автокефалії
Категорія
Україна
Дата публікації

В УПЦ КП назвали фейком повідомлення про відкладення автокефалії

В УПЦ КП назвали фейком повідомлення про відкладення автокефалії
Джерело:  online.ua

Речник УПЦ КП Євстратій Зоря повідомив, що митрополит Австрійський ніяк не міг до розгляду питання заявити про рішення, що справу про надання Томосу для України відклали, передає ONLINE.UA.

Так, за його словами, обговорення української теми під час Синоду Константинопольського патріархату у Стамбулі продовжиться у четвер, 11 жовтня.

"Його спитали зранку, до доповіді Екзархів і до того, як, власне, в Синоді розпочалося обговорення української теми (яке продовжиться ще й 11-го жовтня). Тож митрополит ніяк не міг ДО РОЗГЛЯДУ питання ВЖЕ заявити ПРО РІШЕННЯ, що справу нібито "відклали", - повідомив Зоря.

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський пояснив таку новину тим, що хтось хотів терміново зробити "першу шпальту з сенсаційним заголовком".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше митрополит східно-американський і нью-йоркський, першоієрарх Російської зарубіжної церкви Іларіон стверджує, що українська сторона намагається домовитися про автокефалію із "розкольницькою групою". За його словами, рішення про надання автокефалії Українській церкві повинні приймати глава РПЦ патріарх Кирило та митрополит УПЦ МП Онуфрій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?