Все одно б захопив Крим: адвокат виправдав Януковича за скандальний лист Путіну
Категорія
Україна
Дата публікації

Все одно б захопив Крим: адвокат виправдав Януковича за скандальний лист Путіну

Все одно б захопив Крим: адвокат виправдав Януковича за скандальний лист Путіну
Джерело:  rbc.ua

Навіть якби екс-президент України Віктор Янукович не попросив Путіна ввести війська в Україну, Росія все одно б захопила Крим. Про це заявив адвокат Януковича Олександр Горошинський під час засідання Оболонського райсуду Києва у справі проти колишнього українського президента, якого звинувачують в держзраді, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.

В ході судового засідання Горошинський заявив, що Путін вніс до Ради Федерації пропозицію ввести війська в Крим, щоб захистити росіян. У цієї пропозиції Путін не згадував про лист Януковича, запевнив адвокат біглого українського президента.

Горошинський намагався переконати суд, що Росія втілила б своє рішення захопити Крим незважаючи ні на що. Адвокат упевнений, що лист Януковича ніяк не вплинув на хід подій.

При цьому адвокат не став заперечувати, що Янукович просив Путіна ввести війська в Україну в письмовому зверненні. Наявність цього листа раніше підтверджував і колишній преставників РФ в ООН Віталій Чуркін під час засідання Радбезу.

Слід зазначити, що раніше в Оболонському райсуді Києва оприлюднили текст листа Януковича Путіну. У ньому екс-президент України попросив російського главу допомогти "відновити конституційний порядок в країні" і ввести російські війська в Україну, посилаючись на одну зі статей Договору про дружбу. Також в додаток до листа Янукович написав заяву, в якій офіційно просив Путіна використовувати збройні сили РФ для "відновлення законності, світу, правопорядку, стабільності і захисту населення України".

Нагадаємо, увечері 10 жовтня суд задовольнив клопотання адвоката Януковича про перерву - засідання, на якому будуть завершені дебати, перенесли на 12 жовтня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прокурор заявив про те, що Януковича в Україну зможе доставити спецназ, якщо суд винесе обвинувальний вирок у справі про держзраду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?