Прем'єр Угорщини висунув чергові скандальні звинувачення Порошенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр Угорщини висунув чергові скандальні звинувачення Порошенко

Прем'єр Угорщини висунув чергові скандальні звинувачення Порошенко
Джерело:  online.ua

Скандал з видачею угорських паспортів на Закарпатті набирає обертів. Після того, як в базі сайту "Миротворець" з'явилися дані підозрюваних у подвійному громадянстві чиновників Закарпаття, прем'єр-міністр Угорщини Петер Сійятро звинуватив українського президента Петра Порошенка в "розпалюванні ненависті", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Kossuth Radio.

Сийярто назвав брехнею те, що українська влада не має ніякого відношення до "Миротворця". Угорський прем'єр переконаний, що інформацію про чиновників Закарпаття з угорськими паспортами можна було отримати тільки від спецслужб або урядових джерел, так як її немає у відкритих джерелах.

"Я і сам опинився у базі "Миротворця" не без відмашки з боку президента Петра Порошенка, який, згоден з кампанією ненависті заради підвищення популярності перед виборами", - виступив з черговими скандальними звинуваченнями Сийярто.

Нагадаємо, раніше МЗС України оголосив персоною нон-грата угорського посла, який роздавав на Закарпатті паспорта Угорщини із закликом приховувати це від влади України. У відповідь Будапешт прийняв дзеркальні заходи і видворив з країни українського посла.

Також влада Угорщини висунула гучні погрози на адресу Києва і заявила, що буде перешкоджати курсу України на вступ до ЄС і НАТО, поки Київ "не припинить наступ на угорську меншину". У Держдепі США встали на сторону України - там закликали Будапешт не втручатися в співробітництво України з НАТО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко відреагував на паспортний скандал в Берегово і заявив, що підтримує всі заходи відповіді, розроблені МЗС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?