Провал Росії в ПАРЄ: в Україні дали пораду генсеку РЄ щодо виходу з кризи
Категорія
Політика
Дата публікації

Провал Росії в ПАРЄ: в Україні дали пораду генсеку РЄ щодо виходу з кризи

Провал Росії в ПАРЄ: в Україні дали пораду генсеку РЄ щодо виходу з кризи
Джерело:  online.ua

Щоб подолати фінансову кризу, генсеку Ради Європи Турбйорну Ягланду, який лобіює інтереси Кремля, потрібно скоротити власну зарплату, а не шантажувати європейських парламентаріїв.

Таку пораду Ягланду дала перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє ONLINE.UA.

На своїй сторінці в соцмережі Геращенко прокоментувала скандал в ПАРЄ, який виник після обурливої заяви Ягланда з закликом повернути Росію, незважаючи на те, що ця країна не виконала жодного пункту резолюції ПАРЄ. Депутатка вважає, що новий курс економії коштів РЄ, яким Ягланд загрожує через фінансову кризу організації, що виник на тлі відмови Росії платити внески, потрібно почати з власного офісу і з власної зарплати.

"Можливо, Генсеку Ягланду варто почати новий курс економії коштів РЄ на прикладі власного офісу? Скоротити власну зарплату і зарплати своїх стафф? Це буде хороший приклад відданості принципам, а не торгівлі ними заради повернення вкладів РФ", - написала Геращенко.

Вона підкреслила, що незважаючи на те, що зарплата Ягланда набагато вище, ніж у генсека ООН і президента Франції, його діяльність на посту генсека РЄ привела тільки до серйозної кризи в ораганізацій. Зокрема, Геращенко зазначила, що генсек РЄ отримує 205 083 евро, а генсек ООН трохи більше 192 тисяч євро. Зарплата президента Франції Еммануеля Макрона становить 181 680 евро, а французького прем'єра - 178 920 евро.

Нагадаємо, Росію позбавили голосу в ПАРЄ через анексію Криму в 2014 році. З тих пір РФ бойкотує засідання Асамблеї, а з 2017 року припинила робити членські внески в РЄ. На тлі цього генсек РЄ виступає за повернення Росії в ПАРЄ, так як організація виявилася в глибокій фінансовій кризі. Але після того, як спроби повернути російську делегацію провалилися, Ягланд став погрожувати РЄ скороченнями секретаріату та іншої економією в зв'язку з невиплатою внесків Росією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що представники України в ПАРЄ жорстко поставили на місце російських пропагандистів і зірвали їх прямий ефір з ПАРЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?