Робот Софія приїхала до Києва - відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Робот Софія приїхала до Києва - відео

Робот Софія приїхала до Києва - відео
Джерело:  online.ua

До України вперше приїхала робот Софія, яка вже встигла поспілкуватися з прем'єр-міністром країни Володимиром Гройсманом. Зустріч відбулася в четвер, 11 жовтня, під час презентації дітьми-інноваторами своїх розробок у сфері робототехніки, передає ONLINE.UA.

 Голова Кабміну запитав Софію про те, що вона знає про Україну, і опублікував її відповідь у своєму мікроблозі у Twitter.

"На території України зосереджена чверть усіх запасів чорнозему на землі. Перший у світі найбільший вантажопідйомний літак Мрія був розроблений українським конструкторським бюро Антонов. Перша у світі конституція з'явилася теж в Україні, ще в 1710 році. Композитору Миколі Леонтовичу з України належить найкраще впізнаваний і найчастіше запитуваний музичний твір Щедрик", - відповіла йому робот Софія.

Гройсман також опублікував стрім зустрічі.

Софія - людиноподібний робот, що вперше у світі отримав громадянство однієї з країн.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов заявив, що міжнародна система грошових переказів PayPal не хоче заходити в Україну. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?