Задушимо панування Росії: США зробили вигідну пропозицію Європі
Категорія
Політика
Дата публікації

Задушимо панування Росії: США зробили вигідну пропозицію Європі

Задушимо панування Росії: США зробили вигідну пропозицію Європі
Джерело:  online.ua

США придумали, як знизити вплив Росії на Європу в енергетичній сфері. Вашингтон планує виділити мільярд євро на підтримку стратегічно важливих проектів в енергетиці в Центральній і Східній Європі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу сенатора Кріса Мерфі.

Американські сенатори нагадали, що США інвестують мільярди доларів в сферу оборони країн Східної Європи. Але вони закликали не забувати про "мертву хватку" Росії, в якій ця країна тримає Європу в сфері енергетики.

Ініціатори законопроекту "Про європейську енергетичну безпеку та диверсифікацію" підкреслили, що Росія використовує своє панування на енергетичному ринку, а також корупцію, хабарі і пропаганду, щоб підірвати західну демократію і створити гнучкі уряди, які не стануть протистояти Путіну. Сенатори США вважають, що якщо інвестувати гроші в енергетичний ринок Європи, то можна буде "зламати хватку Путіна" і знизити вплив Росії на європейські країни.
 
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США пригрозили Росії морською блокадою, щоб припинити енергопостачання РФ в країни Близького Сходу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?