Історичне рішення про автокефалію України: онлайн-трансляція
Категорія
Україна
Дата публікації

Історичне рішення про автокефалію України: онлайн-трансляція

Історичне рішення про автокефалію України: онлайн-трансляція
Джерело:  online.ua

У Стамбулі завершується засідання Священного Синоду з питання надання Українській православній церкві автокефалії. Рішення по незалежності УПЦ буде прийнято в найближчі години. Онлайн-трансляція і прямі включення зі Стамбула, де буде винесено рішення щодо надання Томосу для України, будуть проводитися на телеканалі UA: ПЕРШИЙ, передає ONLINE.UA.

За прогнозами екзархів, яких Вселенський патріарх направляв в Україну в рамках підготовки автокефалії, рішення Синоду про надання Томосу для України буде позитивним. Вони підкреслили, що доповідь по Україні пройшла відмінно, але обговорення питання поки триває.

Раніше також в ЗМІ з'явилася інформація, що автокефалію України можуть перенести, але в УПЦ назвали ці новини фейком. Там підкреслили, що не можна до розгляду питання заявляти про рішення, так як засідання Синоду ще триває.

Слід зазначити, що автокефалію України підтримують православні церкви багатьох країн. Категорично проти незалежності УПЦ виступають в Росії, погрожуючи Константинополю розривом відносин, якщо Україні буде надано Томос.

Надання Україні Томосу про автокефалію - онлайн-трансляція (відео):

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Болгарії відмовили Росії в переговорах по автокефалії України і встали на сторону УПЦ в питанні незалежності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?