Гучний космічний провал Росії: з'явилося видовищне відео падіння ракети "Союз"
Категорія
Світ
Дата публікації

Гучний космічний провал Росії: з'явилося видовищне відео падіння ракети "Союз"

Гучний космічний провал Росії: з'явилося видовищне відео падіння ракети "Союз"
Джерело:  online.ua

11 жовтня в Росії стався черговий космічний провал під час запуску ракети "Союз". У мережі з'явилося відео падіння ракети, на якій сталася аварія, повідомляє ONLINE.UA.

У кадрі показано, як ракета падає в повітрі через деякий час після старту. Пізніше стало відомо, що кораблю вдалося успішно приземлитися в Казахстані, завдяки чому екіпаж вижив під час аварії.

У Росії вважають, що причиною аварії на ракеті "Союз" могли стати технічні проблеми. Зокрема допускається, що через погане кріплення при відділенні блоків другого ступеня один з них міг зачепити центральний блок, чим викликав аварію.

Нагадаємо, на борту ракети "Союз" перебували росіянин Олексій Овчінін і астронавт НАСА Тайлер Хейг. Третє місце на кораблі займав контейнер з продуктами. Астронавти на МКС повинні були провести 187 діб.

Слід зазначити, що Роскосмос достроково відзвітував про успішний пуск ракети "Союз". Прес-служба відомства опублікувала пост про те, що на 287 секунді після запуску друга ступінь ракети-носія штатно відокремилась і додала до нього відео з 3D-графікою того, як це повинно відбуватися в космосі. У цей момент вже сталася аварія. Пізніше твіт про успішний запуск "Союзу" було вилучено.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 11 лютого, на Байконурі відбувся черговий космічний провал Росії- ракета "Союз-2.1А" з кораблем "Прогрес МС-08" не змогла злетіти, так як у неї автоматично вимкнулися двигуни за секунду до старту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?