РФ агресивно відреагувала на рішення щодо автокефалії української церкви
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ агресивно відреагувала на рішення щодо автокефалії української церкви

РФ агресивно відреагувала на рішення щодо автокефалії української церкви
Джерело:  ТСН

Влада РФ агресивно відреагувала на новини зі Стамбула щодо автокефалії української церкви. Так, у Кремлі вбачають у рішенні Константинополя легалізацію розколу світового православ'я, передає ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

Окрім того, з боку РФ надійшли перші погрози: від Російської церкви - розірвати зв'язки зі Вселенським патріархом Варфоломієм, від Московського патріархату - накласти на нього анафему.

Варто зазначити, що в Українській православній церкві Київського патріархату розраховують, що Вселенський патріархат надасть Україні Томос на Синоді в другій половині листопада. Про це повідомив архієпископ Євстратій Зоря.

"Ми будемо робити все, що від нас залежить, щоб це відбулося якнайшвидше", – наголосив він.

 За його словами, наразі в Україні переходять до наступного етапу, коли треба збирати собор для об’єднання українських церков.

"Дотепер не було можливості зібрати собор, бо представники УПЦ Московського патріархату не могли взяти в ньому участь: їм потрібно було запевнення", - пояснює Зоря.

Він повідомив, що на посаду голови Єдиної помісної церкви УПЦ КП підтримуватиме кандидатуру патріарха Філарета, адже з нього анафему зняли.

"Але буде можливість висунути і інші кандидатури, хоча поки що інших кандидатур не називалося, хто би міг скласти альтернативу. Після голосування, виборів, цей предстоятель повинен отримати від Константинопольського патріархату Томос – як фізичний документ, як грамоту. І цей етап ми завершимо", – додав Зоря.

Як повідомляв ONLINE.UA, 11 жовтня на засіданні Синоду Вселенського патріархату прийняли рішення про затвердження надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?