Це трагедія: в США жорстко засудили агресивну реакцію РФ щодо Томосу для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Це трагедія: в США жорстко засудили агресивну реакцію РФ щодо Томосу для України

Це трагедія: в США жорстко засудили агресивну реакцію РФ щодо Томосу для України

Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер побоюється, що Україну охоплять протести та насильницькі дії після рішення Константинополя надати Українській православній церкві Томос про автокефалію. За його словами, це стане трагедією, передає ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.

Таким чином американський дипломат відреагував на попередження від представників Російської православної церкви, що нібито незалежність Української церкви призведе до насильства в Україні.

"Це трагедія, що ви маєте релігійних лідерів, які говорять про звернення до насильства. Це буде жахливий випадок, і ми, безумовно, не хочемо бачити це", – підкреслив Волкер.

Він також наголосив, що рішення Вселенського патріарха Варфоломія про можливість надання українській православній церкві Томосу є релігійним рішенням.

"З американської точки зору, єдине, що ми можемо сказати, що ми віримо у принцип релігійної свободи. Наша країна засновується на цьому, і тому ми підтримуємо прагнення будь-яких людей сповідувати їхню релігію так, як вони бажають, і мати свободу, і визнання, і робити це мирно", – зауважив представник Держдепу.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада РФ агресивно відреагувала на новини зі Стамбула щодо автокефалії української церкви. Так, у Кремлі вбачають у рішенні Константинополя легалізацію розколу світового православ’я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?